Det svagaste länken

Hur ska man göra när den svaga länken inte är dig själv eller inom din organisation utan en större leverantör.
I vårt fall handlar det om Schenker i Norge. Dom är rätt och slätt sopiga. Riktig sopiga. Och hur ska man göra när kunderna börjar tveka att handla hos dig pga att transporterna alltid strular.

Vi är ju en liten kund hos Schenker. Kanske handlar för några hundra tusen i året. Innerst inne tror jag dom sköter alla frakter på mer eller mindre samma sätt. SÅ problemet måste vara större en bara hos oss.

Frågan måste ju givetvis lösas med den berörda leverantören, men stora frågan är hellre hur man ska göra för att komma vidare. Det är ju mitt bolag som lider. För om kunder lämnar , och även om dom innerst inne vet att det inte är jag eller mina medarbetare som är anledningen, hjälper det väldig lite om dom börjar leta andra lösningar.
Man är aldrig bättre en den svagaste länken.
Det handlar ju också om ett väldigt stort bolag, som förståelig har många utmaningar. Mitt problem handlar mest om Norge. När jag skickar från Sverige till Norge blir det stort sött alltid strul.

Jag är ju själv Norsk och tror inte att vi är mindre serviceminded en andra. Som entreprenör gör jag allt för att mina kunder ska vara nöjda med vårt erbjudande, snabbhet och service. Så då blir man ju grymt besviken när man anlitar , och betalar rätt dyrt också för en kass och usel service.
Efter pandemin och med dessa skenande drivmedelspriser har frakterna ökat i kostnad. Men det står tyvärr inte i stil med servicen.

Jag fattar att det finns problem hos andra aktörer också, och syftet är inte att hänga ut Schenker, men det är enklare att säga vem det är en att dölja det.
Problemet är ju oavsett mitt. För om jag ska tappa kunder pga ett fraktbolag, så är det jag som lider mest.

Frågan är hur ett litet bolag som oss, ska nå fram i diskussioner med stora aktörer? Vi har ju ingen ting att ställa upp med? För att hota att lämna dom , kommer liksom inte lösa problemet. Åtminstone inte att små företag kommer i kläm mot stora bolag. David mot Goliat.

By Thomas Gislerud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.