Företagarpraten med Patrik

Först ut är min kompis Patrik. Han driver ett spännande bolag i Västerås som heter Exin. Rätt kända lokalt, men jag tror dom snart är kända även nationellt. Exin inreder hållbart och proffsigt, med återvunnet eller återanvända material

Vad är din drivkraft att driva bolag?

Min drivkraft ligger framför allt i skapandet. Att se något växa, att se glada medarbetare kämpa mot samma mål! Jag ser mig som en entreprenör, är lite sämre på förvaltning vilket gör att det är viktigt att ha rätt människor omkring mig, och som kan få möjlighet att växa i sin egen utveckling. Gasa och bromsa på rätt sätt, och med ett hållbart ekonomiskt tänk.

Är du noga med att skriva och visualisera din målbild?

Jag har alltid varit noga med detta. För mig, oavsett vart jag har varit, inom idrott eller i mitt företagande, så handlar det om samma sak. Att leverera mot ett mål.
Utan mål blir det aldrig bra anser jag.
Brukar lägga upp mina mål genom strategiplaner på 3-5 år. Dessa brukar täcka ekonomiska mål, personal/organisation och en handlingsplan/affärsplan.

Har du tagit fram och jobbar du med dina värderingar i bolaget? Också kallad värdegrund.?

Vi har gjort en ”mind map” där alla medarbetare fått säga ord som de förknippar med vår verksamhet. Ur detta har vi börjat ett arbete med att sätta en värdegrund – värdeord som vi fyller med meningar om vad orden betyder för oss. Dessa ord ska hjälpa företaget och dess beslut i alla lägen. Arbetet pågår, men är superviktigt!

Vad är din huvudsakliga affärside? 

EXIN ska regionalt vara marknadsledande för kontorsmöbelförsäljning med hållbart fokus. Bolagets kringtjänster gör oss och våra kunder till vinnare!

EXIN skapar intjänande förmåga genom att sälja mixen av nya möbler, begagnade möbler och flytt tjänster för företag i Mälardalen. Fokus ligger på begagnat där hållbarheten ligger i tiden, samt att pris/marginaler gör både oss och våra kunder starkare. Vår mission är att få våra kunder trygga med vårt utbud av produkter och tjänster. Genom vårt arbetssätt ska vi bygga en framtid med våra kunder där de byter från nytt till begagnat fokus. Att göra lönsamma affärer ska kännas som en självklarhet.

Är du duktig på att dyrka din fritid? 

Jag blir bättre och bättre. Jag älskar att jobba, och har många gånger varit på gränsen till att tippa över, men har en familj som har stöttat! De senaste två åren har jag förbjudit mig själv att jobba på helger som blivit helig familjetid. Vi har tagit bort hemmakontoret, och fokuserar på att jobba över måndag och tisdag för att sedan inte behöva – OM man av någon anledning inte måste. Det viktiga i livet är inte jobbet, det är familj och hälsa. Men att göra ett bra jobb gör att livet på sidan om kan utvecklas.

Är du nyfiken på Exin, så hittar du mera info här

By Thomas Gislerud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.