Krönika

Här kommer min krönika från det lokala Skultunabladet

Hej, jag heter Tompa och jag samlar på upplevelser.

Mitt livsmotto är” att uppleva är mitt sätt att leva”

Jag tänker mycket på att tiden på jorden är begränsad, och att man aldrig vet vad som finns runt nästa sväng. Det går inte att spara allt till man blir pensionerad.

Du måste göra det du drömmer om nu, inte sen.

Jag är en av de få som driver verksamhet i Skultuna. Vi säljer mattor till events och mässor samt till företag som behöver hjälp med profilering eller korridormattor. Vi är 3 anställda och vi omsätter runt 10 millioner kronor. Alla i företaget bor också i Skultuna kommundel.

Jag har den stora förmågan att få jobba med min kära fru Helene. Hon är född och uppvuxen i Enköping, men vi träffades på Korfu i 1996 då jag jobbade som reseledare för Ving.

Det var en mycket lärorik period i mitt liv och kanske också mycket av grunden till att jag blev entreprenör och små-företagare.

Att jobba som reseledare var en period fylld med fest och roligheter, men också en otrolig inspirerande och intensiv tid där det personliga mötet verkligen står i fokus, och det handlar om bemötande och att kunde resonera med människor.

Jag fick uppleva att lägga in gäster på mentalsjukhus, hantera dödsolyckor på moppe, folk som supit ner sig och klagomål på stökiga ungdomar. Jag åkte ut första gången när jag var 19 år och reseledarjobbet har gett mig mycket erfarenhet i livet.

Är du ung i dag, vill jag råda dig att åka ut någonstans i världen och uppleva. Det växer man på.

Vi älskar att åka skidor. Vi älskar att vara vid sjön. Vi älskar att chilla. Vi älskar att jobba.

Det gäller att hitta balansen i livet som ger förutsättningar för det du vill åstadkomma i livet.

Alla har vi lika mycket tid i dygnet. Vi har våra 24 timmar. Ändå säger folk att dem inte har tid, hinner inte och att man har så mycket. Men det handlar om prioriteringar. Jag jobbar själv med att få tiden att sträcka till för allt jag vill göra, eller alla man vill träffa. Jag har ett mål om att ha relevanta möten. Med relevant menar jag att det ger mig mervärde på något sätt.
Fundera på din tid. Kanske gör du något du inte gillar med din tid! Då är det kanske värt att göra något åt det!

 

Jag är en generös person och vill gärna hjälpa till om det går. Jag vill inte varken skryta eller tala om vad som är rätt eller fel vad gäller välgörenhet eller att hjälpa. Men jag tycker man ska se över sitt eget “hus” och se om det finns möjligheter att hjälpa andra med allt från kläder, skor eller evt pengar. Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon.

Jag tycker det är alldeles för mycket folk som tycker alldeles för mycket. Speciellt på sociala medier och på nätet generellt.

Min syn är att om du verkligen har en åsikt, så är inte sociala medier det bästa för den personliga integriteten. Det blir så lätt missuppfattat och feltolkat. Men, visst ska du få ha en åsikt. Utan åsikter eller diskusjoner kommer vi inte vidare mot ett bättre samhälle. Problemet är ofta att dem med tråkiga värderingar syns mest!

Ett citat från min favorit musiker säger något som: Folk är aldrig så glada som när dem pratar om saker som dem inte vet något om! Det ligger något i det<<<<<<!

Jag vill önska dig en god sommar, och hoppas du får många fina dagar och timmar att reflektera över det livet du vill leva.

By Thomas Gislerud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.