Målbilden – vår tolvårs plan

Helene och jag har börjat jobba på vår 12 års plan för vårt liv. Vi är helt i start fasen av å definiera våra mål och tankar på hur vi önskar att vårt liv ska se ut när barna börjar bli stora.

Det är ju så att alla borde ha väldigt klara visioner och börjat planera i god tid vad dom önskar åstakomma om 10-12 år….Om du bryr dig om ditt eget liv vill säga.

Vi satte oss på altanen ute på landet och ritade på ett stort A3 papper.  Hur ser du för dig livet om 10-15 år från nu.

Det roliga var att kanske 90 % av det vi ritade in redan finns i det livet vi lever idag. Detta betyder ju att vi är ganska så nöjda med livet idag

.ThomasHeleneG

80/20

Ett av dom viktigaste sakerna på min lista, förutom att bli en super bestefar och vara en bra pappa , och förutom målbilden om rondell etc ( återkommer till det längre ner) så var det min eget påhittade princip om 80/20
Det betyder att vi nu har som mål att jobba 80 % av året och vara ledig 20 % av året.

Om 12-15 år ska det detta bli 20/80 istället. Jobba 20 % av året och vara ledig 80 % av året. Men om det ska bli möjlig måste vi fokusera och vara målmedveten.

Rondellen:

I många år har jag drömt om att ha en rondell framför huset,. Som på bilden. Jag tror den tanken redan började när vi kollade på ”Skilda Världar” på slutet av 90 talet.
Viktig är att jag behöver inget slott eller herrgård, men en reell uppfart med en rondell i mitten är drömmen.

DreamBoard:

Det vi gjorde var att vi tog vart sitt A3 ark, och med en blyerts penna ritade upp allt vi tänkte på och drömde om. Det ska vara i så många olika stadier i livet . Det ska vara pengar, karriär, familj, hälsa, fritid, resor, etc….

IMG_6107

Hur går du vidare?

Nu börjar den svåra jobben å konkretisera målbilder och planer. Det är olika steg och sätt att göra, och visst kommer många saker förändra sig längs vägen.

Jag har börjat skissa på ett framgångsteam som jag behöver hjälp av för att nå mina mål.

 

 

By Thomas Gislerud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.