Om att vara korkad

Det värsta som finns är att vara korkad

I veckan hade vi ett möte med en person som jag inte förstår mig på.
Jag ska inte skriva så mycket om vem det är men jag tänker belysa lite olika vinklar av problemet att ”vara korkad”

Personen i fråga kom först en kvart för sent till möte där han själv hade föreslagit tiden. Det är ju inte så farligt, om inte lite respektlöst. Problemet är att denna personen har tigit på sig åtagande som han inte borde, båda av tidsskäl, ekonomiska skäl och inte minst intresset. Om det är intresset för pengar eller om det är ren snålhet som styr han, det är inte lätt att säga.

Dom förslag och lösningar han efter mycket om och men kom med, var inte alls vad vi ville höra. Och det är i och för sig ok , men kan inte alltid få det på det sättet man vill.

Men det att inte förstå själv att man inte är affärsmässig, och kommer med lösningar på problem som gör att problemen blir ennu större så borde man själv förstå att man är reellt ute å cyklar.
Dock är världen så att folk många gånger inte fattar att dom är korkade.

Visst är det en mycket subjektiv åsikt om du anser att en person är korkad eller inte. Problemet blir ju mest när en person är obevisat inkompetent. Att du inte själv fattar att du inte fattar. Dom personer som är ödmjuka med att dom inte förstår , och till å med önskar å förstå vad som försiggår, har jag stor respekt för. Problemet kommer när du själv inte fattar att du inte fattar, och agerar därefter!!

Så budskapet blir väl att kolla på sig själv utifrån ibland och fundera på om man är lite korkad eller inte….

Efter mötet blev vi inte mycket klokare, det är väl typ det enda vi sitter igen med…..

By Thomas Gislerud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.