Passion to Chill

Passion to Chill:

”Att båda fysisk och mental ta sig tid att pusta ut å reflektera över sitt eget liv i en miljö som stimulerar sinnen och kreativitet.”

Tar du dig tid till dig själv?

Jag har ”veckoavslutning” i min kalender varje fredag kl 13. 
Men , tyvärr så följer jag det sällan. Det är tänkt som tid för planering av kommande vecka, samt tid för reflektion.
Där måste jag skärpa mig, och faktisk utnyttja den tiden jag har satt av!!!

Här är en liten reflektion:
Vi lever ett väldigt bra liv.
Vi har en stabil familje situation, vi har förhållandevis lite problem , och barna värkar trivas på sina skolor och med sina fritidsintressen. Ändå kan jag ha dagar där jag känner mig låg.

Mycket handlar om jobbet. Vi har skapat en arbetsplats för båda mig och Helene. Vi har även en anställd , så vi har skapat arbete för 3 personer. Det finns massa myter om att driva eget, men gör du det på ett hållbart sätt ( alltså hållbart för dig, tänker inte nödvändigtvis klimatet) så finns det förutsättningar för att kan skapa sig det livet man önskar.
Men, det finns några men i detta. Glöm inte att det också är vårt ansvar ( alltså oss som driver bolagen) å få in dom pengar som ska til för att klara av å sköta alt, och samtidig ska man sitta igen med lite. Det är löner, bil, hyror, skatter, försäkringar, datorer , markandsmaterial etc. Och alla dessa kostnader ska täckas på den marginalen man har på en tjänst eller produkter. I mitt fall är det på dom mattor vi säljer. Så att driva bolag är inte chill.

Det som slår mig , är att man allt för sällan tar sig tid att chilla.
Det finns på ett sätt något negativt i det. Om du lägger dig i hängmattan på eftermiddag etter jobbet……Gör det…..Ingen ska få stoppa dig. Men , det kommer lätt kommentarer på det. Helene och jag har skapat oss en möjlighet att jobba på olika platser. Men det förutsätter att vi har bra folk runt oss. Det handlar om att du behöver ha ett dreamteam.
Har du ditt dreamteam klart?

Jag ser att många vänner har gått i väggen på senaste tiden. Och jag tycker synd om dom. Jag ser att väggen lätt komma snabbare en man tänker sig.
Måtte ni alla komma tillbaka snabbt. Men att ni också tar er tid att chilla.
Att pusta ut…..

Pust, bare pust helt lugnt….

By Thomas Gislerud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.