Toscana Bröllop

Nu ser vi tillbaka på en fantastisk weekend-end i den fantastiska staden Florens. Eller Firenze som vi säger i Norge, och även det dom säger i Italien.
Ett stort bröllop med över 200 gäster. Alla med covid pass eller negativ test som inte är mer en 48 timmar gammal.
Som tur var åkte vi ner några dagar innan, för att båda ha en dag hos vår leverantör på mattor, och en dag med bara chill i underbara Florence. Vår bagage kom inte, och allt vi hade till bröllopet låg ju där. Så det var också därför det var bra att vi hade några dagar att förbereda oss på. Dom kom efter 2 dygn. Undrar varför det ska vara så svårt att få ut två väskor??? Vi fick köpt oss några t-shirt och boxershorts /trosor så blev det middag och möten i samma kläder.

Men i väskan som sen kom levererad till hotellet, var våra kläder till bröllopet. Skönt.
VI startade lördagens firande med att vara i kyrkan i god tid. Väntade in våra vänner och på med ansiktsmasken, och in i kyrkan. Sjukt varmt, och masken gör inte saken bättre. 
Tiden går och bruden och hennes familj lät vänta på sig.
Prästen meddelade tydligen tidig att dom hade en gudstjänst kl 18, så allt skulle vara klart och tömt till det. Så kan det inte ha blivit För bruden kom nästan 40 min efter utsatt tid. Lite typisk Italiensk, lite mycket att fixa med. Samt trafik som gjorde att det tog tid. Jaja, fint var det i allafall , men stort kör, massa sånger. Dock var det 3 präster, och tog sin tid , då alla hade olika uppgifter.

Efter kyrkan, massa kort med gäster och brudpar, så drog till ” la villa”
Ett stort country house utanför Florence. Med stora vin åkrar i alla väderstreck. Ett fantastik stället. Lite slitet, byggt med massa sten, men sjukt genuint Italiensk och helt perfekt för oss som upplever ett italiensk bröllop för första gången.
pga att vädret spökat just på lördagen välde brudparet att flytta in middagen. Den var annars planerad att äga rum i en stor trädgård i ”borggården”
Detta resulterade i att vi och ett 40 tal andra gäster hamnade i ett rum bredvid resten av festen, och brudparet. Det gjorde det lite tråkigare , men samtidig , vi förstod ju inget av alla tal, så på det sättet fick vi sitta å prata med våra bordsgrannar om andra saker.
Först 2 pastarätter, därefter en god Filet Mignon , och sedan en fantastisk bröllopstårta.
Det enda jag saknade sjukt mycket var kaffe. Men det kom till slut, typ vid 01 tiden på natten.

Efter flera olika fikabord, lite mera vin, och ytterligare en kaffe, så fant vi vägen hem och mot Florence. En mycket trevlig och häftig upplevelse.
Och är så glad för att långvariga relationer med affärspartners gör att vi blir goda vänner, så man blir bjuden i bröllop och andra festligheter.
Lycka:)

By Thomas Gislerud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.