Vinterferie i Alpene

En vinterferie i riktigt Gislerud stil.

Kl 09.15 på toppen av Falzarego. Klar for Hidden Valley, og Sella Ronda

Vi har både denne og forrige ferie opplevd masse. Selv om vi bare var borte i totalt 6 dager, har vi fått med oss masse opplevelser.

Det er første gang vi har sjekket inn på et hotell bare med en lite ryggsekk og ski. Når resepsjonisten spurte om behøvde parkering eller hjelp med bagasje. Men denne gangen behøvde vi ikke det. Bare et sted å stille skiene over natten.

Vi fløy med Lufthansa via München till Venezia (Venedig)

Efter å ha tatt ut en litt for dyr leiebil så dro vi til hotellet , som vi hadde fått tips om av en kompis av oss. Stort rom med ekstrasenger.

Fikk god hjelp av resepsjonisten med tips om parkering. Så tok vi oss mot en ettermiddag i Venezia. En utrolig spesiell og fin by.

Vi konstaterte att Italia har utrolig mye historie og spennende arkitektur.

I Venezia frakter man varene med båt!

Vi som har mye problem med frakter , hadde stor glede av å se hvordan DHL løste frakten i Venezia. Dette gjelder sikkert alle andre selskaper også, men ganske kult. Båt levering!

På onsdag tog vi oss opp til Cortina d’Ampezzo der vi hadde leid en leilighet sentralt. Det var dyrt, men ettersom det bare gjaldt en natt, sa vi OK. Dette gjaldt nesten alle netter. Flere hotell har regler om minimum 4 netter på vinteren.  Derfor får man ta litt hva som finnes.

Men de har lært seg å ta betalt i alpene.

Når vi kom til Cortina og hadde sjekket in på hotellet, tok vi oss en tur i byen. Fremst gågaten. Det vi hadde glemt var att det var siesta, så allt var stengt, men etter en hyggelig lunch der vi satt på en uteservering, hadde butikker begynt å åpne igjen. Men husk, Cortina er ikke noe billig sted. Men det finnes et stort utvalg, med egen Peak Performance butikk, NorthFace , Rolex, samt masse andre merker. Vi reiste derimot ikke til Cortina for å handle…

Etter en pasta middag på en lokal restaurant så gikk vi å la oss i god tid. Alle sovnet som stokker. På torsdag morgen sjekket vi ut , og tok bilen till Tofana, den ene siden av Cortina. Der fantes det fine bakker med bra snø på ca 2200 meters høyde.

Etter en fin dag i bakken, men med litt dårlig snø på den nederste delen, tog vi bilen videre til 5 torri och rifugio Scoiattoli. Då åker man mot Passo Falzarego , men håller venstre mot 5 Torri skisystem.

Der tar man heisen opp till Rifugion. Ett utrolig herligt sted å bo på.

Det gir en veldig spesiell opplevelse å leie badestampen for en kveld. Da har du solnedgang og en fantastisk utsikt over blant annet 5 torri , de 5 høye fjell formasjoner som ligger like ved.

Fredag morgen dro vi tidlig ned til bilen igjen. Så nice å være absolutt først i bakken, och få manchester helt for seg selv. Derifra tok vi bilen opp till Passo Falzarego. En svingete biltur på ca 10 minutter.

Når vi kom dit, var vi nesten først på parkeringsplassen.  Der pakket vi om våre vesker, for nå skulle vi på ¨skiLoffing¨. Vi hadde nemlig bestemt oss for å kjøre Sella Ronda på 2 dager.

Det startet litt kiipt med att bakdøren på bilen ikke gikk å åpne. Noe teknisk. Så vi fikk ta ut ski etc via sidedøren. Jaja, verre saker her skjedd……

Vi sto først i kabin køen i Falzargo. Den går kl 09, så man er oppe ca 10 miuntter etter. Da er man i gang. Bakken kalles Hidden Valley og er helt fantastisk. Ca 5 km lang , med nesten ingen i. Ettersom det ikke går heis tilbake, begrenser det selvsagt mengden mennesker.

Det var en helt perfekt start. Når du kommer nederst i Hidden Valley, står det heste «taxi» å venter. Det koster 2,5 Euro å du blir dratt med et langt rep bak en hest, in i systemet i Alta Badia.

Der fikk vi følge løypekartet noen bakker, før man kommer inn i Sella Ronda. Vi kjørte med klokken, og følgte da orange skilt. I løpet av turen kommer man forbi Arabba, Canazei, ValGardena, Corvara, og Alta Badia, for å nevne noen kjente skisteder.

Vi tok altså turen på 2 dager, og hadde da boket en leilighet i byen Selva De ValGardena. Det er dyrt, det er det ikke å stikke under stolen med, men det er mye fordi det er vanskelig å finne ett bra sted for 4 personer bare for 1 og 1 natt. Et hotell jeg hadde bodd på tidligere i Cortina, hadde innført minimum 4 netter , og det virker som er ganske vanligt i alpene nå for tiden.

Når vi kom til hotellet spurte de om vi ville ha parkering, men vi kunne da informere om att vi kom med ski, og ikke noe annet. Vi takket også nei til å få hjelp med bagasjen, ettersom vi bare hadde noen ryggsekker ! Men ganske befriende å kommer til hotellet uten masse klær og skor etc. Tok på oss Hagløfs buksa, og skijakka å gikk ut på byen for en Aparol Spritz med familen. Ebba likte selvsagt ingenting av de de serverte, men fant en Spar matbutikk så hun kunne få i seg noe snacks. Jeg fikk en stor og kjempegod Tiramisu som jeg hadde snakket om ukene før turen, og under turen. Så det var bra det gikk å løse.

PÅ lørdagen hadde vi stille morgen, der jentene i familien sov ganske lenge, mens jeg fikk gå ut å kjøpe ferskt brød. Frokost er veldig dyrt på hotellene, og i Val Gardena hadde vi en leilighet så alt lå til rette for å ha frokost hjemme.

Været var helt fantastisk denne lørdag og vi brukte god tid. Det var også dagen med en del køer i de store skiheisene, men vi som kjørte i ulike bakker kom oss greit unna.

Vi hadde mange fine turer, og siden vi hadde så mye tid kunne vi virkelig kjører flere turer i bakker vi likte.

Ved 13 tiden var vi nesten tilbake til der vi skulle ta buss for å komme til bilen, så da fant vi oss en flott rifugio der vi kunne smyg spise vår lønsj, og sole oss.

Helt fantastisk.

Vi rakk med en buss kl 16 fra Armentola opp till Passo Falzarego, der vi hadde vår leiebil som det ikke gikk å åpne bakdøren på. Her traff vi også en god venn, Magnus, med barna Erik og Ellen, som også hadde kjørt Sella Ronda. Magnus bor å jobber i Venezia området, og kunne tipse om en tur til byen Treviso, der vi tilbrakte lørdagskvelden på en lokal og veldig populær pizzeria. Etter dette dro vi sent omsider til hotellet.

Søndag morgen tok vi oss til flyplassen.

Det var vært en intensiv tur, men helt fantastisk.

Viktig:

Ja, det koster nok en god del mer en å ta en pakketur eller dra til Trysil, men det å få oppleve dette sammen med mennesker man er gla i, og få bruke tid sammen, og ikke minst i det miljøet vi alle 4 elsker, nemlig skibakken, er ubetalbart!

Puss å Kram Filippa, Ebba og min kjære Helene.

Hilsen reiselederen!

By Thomas Gislerud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.